2017-10-29

Granskning av AIK Ungdomsfotboll – del 4:

Karlsson och Berganders svar på kritiken: Polisanmälan!

En ny väldigt tråkig och för klubbdialogen direkt förödande trend har det senaste året växt fram inom AIK Fotboll. Granskning och konstruktiv kritik mot verksamheten accepteras inte av vissa höga välbetalda tjänstemän i klubben. Senast i raden är AIK ungdomsfotbolls sportchef Leif Karlsson och värdegrundsansvarige Max Bergander som efter Sverigescenens initierade och internt mycket uppmärksammade granskning av AIK Ungdomsfotboll via VD och Säkerhetsavdelningen nu valt att kontakta – polisen!

Detta utmynnade även i den smått famösa text AIK Fotbolls styrelse kände sig tvingade(?) att publicera på AIK:s hemsida i fredags (171027). Det man gör på styrelse- och tjänstemannanivå är att försöka flytta debatten och sakfrågorna till att istället handla om påhittade ”hot och trakasserier” och avkräva dels interna resurser i klubben för detta men nu även samhällets resurser genom att koppla in aktionsgruppen för idrottsrelaterad brottslighet som leds av kriminalkommissarie Fredrik Gårdare. Denna enhet som borde ägna sig åt att jaga matchfixare avsätter nu istället polisresurser för att springa Leif Karlsson & co ärenden för att försöka stoppa vår granskning av AIK Ungdomsfotboll!

Källor inom polisen uppger för oss att den senaste anmälan är att betrakta som ren ”nonsens” och full av konspirationsteorier och fabriceringar från i första hand Leif Karlsson och Max Berganders sida där Sverigescenens granskning bildar själva grundfundamentet. I kontakten med polisen uppger även Bergander och hans sambo Frida Thell att supportrar ”stirrat och pekat” på dom under matcherna, att en supportergrupp bjudit in enbart Thell till en fest, och så vidare. Nonsens är ett ord. Trams ett annat!

Många är de som har försökt. Ingen är det som har lyckats. Vi låter oss inte tystas! AIK:s medlemmar och supportrar förtjänar att få veta sanningen om missförhållanden och oegentligheter i verksamheten. Granskningen fortsätter på alla plan. För AIK!

sverigescenen.com

För att läsa tidigare delar i vår granskning av AIK Ungdomsfotboll klicka på länkarna här nedan:
[Del 1]
[Del 2]
[Del 3]