2017-10-08

Granskning: AIK Ungdomsfotboll – del 3:

Misstänkt matchfixning i U19 match – Leif Karlsson i krismöte!

I lördags så förlorade AIK:s U19-lag mot vår värsta fiende Djurgårdens IF med 3-1 på Kaknäs. Med en omgång kvar att spela i U19-allsvenskan så står det nu klart att AIK missar årets slutspel. Det blir istället Brommapojkarna, Täby FK, Elfsborg och IFK Göteborg som gör upp om SM-guldet.

Vi kan nu även berätta att AIK startat en internutredning gällande misstänkt matchfixning i samband med matchen AIK-Vasalund i U19-allsvenskan som spelades på Skytteholms IP den 23 september. AIK ledde länge matchen med 2-1 men förlorade med 3-2 efter att ha släppt in två mål den sista kvarten varav det sista var ett straffmål i den 93.e matchminuten. Flera misstänkta händelser under matchen och uppgifter till klubben fick AIK att agera och kalla in tre st spelare från matchen på individuella samtal. Två spelare har i anslutning till detta även stängts av från vidare matchspel i föreningen. Vi håller namnen på samtliga spelare än så länge för oss själva. Uppgiftslämnare inifrån sportchef Leif Karlssons egen interna ledningsgrupp bekräftar också för oss att ett krismöte i frågan med kort varsel initierades av Leif Karlsson själv på AIK:s kansli i början av oktober.

De sportsliga resultaten för AIK U har tydligt försämrats, leveransen av spelare till A-laget har avstannat, allt medan matchfixningsskandaler, påstådda sexbrott, dömda pedofiler och gängrelaterade skjutningar allt mer kommit att prägla verksamheten inom ungdomssektionen. Och detta i en tid då de ekonomiska resurserna för värdegrundsarbete, HBTQ- och genusfrågor skjutit i taket vilket sammantaget genererat ett sällan skådat praktfiasko som tillsammans med den sportsliga dekadensen inte kan beskrivas som något annat än ett fullständigt haveri!

sverigescenen.com

För att läsa tidigare delar i vår granskning av AIK Ungdomsfotboll klicka på länkarna här nedan:
[Del 1]
[Del 2]